Pentru blat iti trebuie:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 50 g faina alba
- 30 g faina integrala
- 30 ml ulei
- 35 g cacao
- 750 ml frisca lichida
- 2 pliculete gelatina
- 150 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata menaj
- 50 g aschii de ciocolata
- 5 banane
- 2 linguri ulei
- 4 linguri gem de capsuni.
- Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
- Pui treptat galbenusurile batute cu uleiul.
- Incorporezi usor faina cernuta cu cacaoa.
- Torni aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata si o introduci la cuptor pentru 45 de minute.
- Il lasi sa se raceasca in forma.
- Tai blatul in doua pe orizontala.
- Ungi prima parte de blat cu gem, pui a doua parte, apesi usor si le asezi in forma de tort.
- Bati frisca bine si o amesteci cu ciocolata cu lapte topita si cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Torni jumatate din crema peste blat, pui bananele, torni restul de crema si nivelezi.
- Topesti ciocolata de menaj impreuna cu uleiul pe baie de aburi, o torni deasupra tortului si nivelezi.
- Decorezi cu aschii de ciocolata si dai la rece pentru cateva ore.
- Pofta buna!