Tort de ciocolata si frisca

Pentru blat iti trebuie:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g faina alba
  • 30 g faina integrala
  • 30 ml ulei
  • 35 g cacao
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 750 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g aschii de ciocolata
  • 5 banane
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri gem de capsuni.
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
  2. Pui treptat galbenusurile batute cu uleiul.
  3. Incorporezi usor faina cernuta cu cacaoa.
  4. Torni aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata si o introduci la cuptor pentru 45 de minute.
  5. Il lasi sa se raceasca in forma.
  6. Tai blatul in doua pe orizontala.
  7. Ungi prima parte de blat cu gem, pui a doua parte, apesi usor si le asezi in forma de tort.
  8. Bati frisca bine si o amesteci cu ciocolata cu lapte topita si cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
  9. Torni jumatate din crema peste blat, pui bananele, torni restul de crema si nivelezi.
  10. Topesti ciocolata de menaj impreuna cu uleiul pe baie de aburi, o torni deasupra tortului si nivelezi.
  11. Decorezi cu aschii de ciocolata si dai la rece pentru cateva ore.
  12. Pofta buna!

Leave a Reply