240 gr./2 sticks unt
- 300 gr./1 1/4 cana zahar
- 300 gr./1 1/4 faina
- 1 pliculet/14 gr/o lingura praf de copt
- 1 pliculet de zahar vanilat/1 lingurita esenta
- 5 oua
- 1 cana visine fara samburi si scurse bine (sau din compot, sau alte fruncte...etc)
- zahar pudra pentru pudrat la sfirsit
- (eu am adaugat si coaja de la o lamaie pentru ca o aveam, dar e optional)
Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul, se bate bine (mixerul ar fi ideal). Se adauga faina si ouale unul cate unul. Se toarna aluatul in tava (a mea are 10/12" sau 25/30 cm), se intinde uniform, se pun visinele deasupra (eu le-am dat prin foarte putina faina ca sa nu cada la fund). Pare subtirica dar o sa creasca mare si frumoasa. :)
Se baga in cuptorul preincalzit la 335F/170 C si se tine cam 45 de minute sau pana o scobitoarea iese curata daca intepi in mijlocul prajiturii.
Se lasa putin sa se raceasca dupa care se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Written by Dundy in
Prajituri
Prajitura cu visine
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.