Pentru crema ai nevoie de:
- o cana cu lapte
- 2 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 4 galbenusuri
- 1 plic de gelatina
- frisca (eu am luat o cutie de hulala de 500 ml si a fost prea mult)
- stafide
In afara de crema mai ai nevoie de vreo 6-7 portocale taiate rondele si de piscoturi. In plus iti mai trebuie ceva zahar si s-ar putea si un pic de lapte.
Intai si intai tai portocalele si presari zahar pe ele ca sa isi lase zeama.
Se amesteca galbenusurile, faina, zaharul si laptele si se pun pe foc pana cand se ingroasa binisor. Se toarna peste crema gelatina pe care in prealabil ai amestecat-o cu o canita de apa calda. Se lasa la racit si, cand e complet rece, se adauga frisca si stafidele.
Se tapeteaza tava cu rondele, se toarna jumatate din crema peste, se pune un strat de piscoturi inmuiate in zeama de la portocale (daca e prea putina zeama se dilueaza cu lapte), din nou crema si din nou piscoturi.
Minunat........