Tort cu capsiuni

 1L lapte
- o cana de zahar
- 4 linguri de faina
- un plic de budinca de capsuni
- 100g de unt
- 500g capsuni 


 Se fierbe laptele cu zaharul si se lasa la racit (ideal este sa se si urmareasca procesul indeaproape ca sa nu va dea laptele in foc, ca si mie). Cand e rece se amesteca cu faina si praful de budinca pana se omogenizeaza, apoi se pune din nou la foc mic, mestecand in continuu pana se ingroasa. Se da la o parte de pe foc si se adauga untul batut spuma. Taiem interiorul blatului, lasand cca 1 cm la margine si scobim frumos cu degetelele. Partea pe care o scobim din tort o maruntim bine bine si o amestecam cu o esenta de rom. 
Se toarna o parte din crema in blat, apoi se aseaza peste ea capsunii (nu uitati sa lasati cativa capsuni deoparte pt decorare). Peste capsuni se toarna din nou crema si drept capac se pun firmiturile scobite din tort.
Marginile tortului se ung si ele cu crema si apoi se orneaza cu firmituri. Cam asta e, un tort usor, nu foarte dulce, dar foarte aromat. Pofta

Leave a Reply