Sarmale

Ingrediente: 600 gr carne tocata, 2 verze murate, 3 cepe, 100 ml ulei, 100 gr orez, 100 gr bulion, 40 gr delicat de legume, cimbru, sare, marar uscat.

Mod de preparare: Se spala varza, se curata de cotor si se aleg foile pentru sarmalute. Inima verzei se toaca marunt si se aseaza pe fundul vasului impreuna cu mararul uscat, cat si in mijloc. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, bulionul, delicatul, si se mai lasa 2 min. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit. Se adauga carnea si cimbrul, sare dupa gust. Se amesteca bine. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, cat se ia intr-o lingura . Se impaturesc sarmalutele, introducandu-se capetele in interior. Se aseaza intr-un vas randuri, randuri de forma petalelor de floare. Dupa umplerea vasului cu sarmalute, adaugam in mijloc niste bulion si varza tocata, deasupra cateva foi de varza. Se adauga apa cat sa le acopere si se introduc la cuptor ,se lasa 2 ore. Daca mai este nevoie se mai adauga apa din cand in cand.

Mod de servire: Se servesc cu smantanaai ardei.
Pofta buna!!


!

Leave a Reply