Ingrediente
pulpa de miel cu os (1.6 kg)
3 catei usturoi
Marinata
2 linguri cu varf mustar cu seminte
3 catei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri ansoa in ulei de masline
coaja de la 1 lamaie
2 linguri suc lamaie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei masline
piper
Mod de preparare:
Mixati in blender toate ingredientele pentru marinata (de la verdeturi rupeti frunzulitele de pe tulpina), pana obtineti o pasta.
* nu se pune sare in marinata deoarece ansoa si sosul de soia sunt suficient de sarate
In pulpa de miel spalata si uscata bine cu servetele faceti incizii cu un cutit bine ascutit si introduceti felii de usturoi.
Frecati apoi pulpa pe ambele parti cu pasta obtinuta. Deasupra sa fie un strat generos de marinata. Puneti pulpa intr-un bol si acoperiti cu o folie. Aveti grija, folia sa nu atinga suprafata carnii ca sa nu strice crusta, de aceea e bine sa folositi un bol! Dati la frigider minim 4 ore.
Scoateti pulpa si lasati jumatate de ora afara, sa ajunga la temperatura camerei.
O asezati intr-o tava si o introduceti la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborati temparatura la 150C si mai lasati 2 ore. Tot la 30 minute stropiti-o cu sucul din tava
Dupa acest timp friptura va fi facuta si suculenta si usor in sange doar in jurul osului. Daca o doriti mai in sange scadeti timpul de coacere. Acoperiti friptura cu folie de aluminiu si lasati sa stea 15 minute inainte de a o taia.
* nu uitati sa ajustati timpul de coacere in functie de greutatea pulpei, a mea avea 1.6 kg