Ingrediente :
300 g carne de pui
1,5 l apa
2 morcovi
1 patrunjel
1 telina
1 pahar sos de ou cu masline
2 linguri verdeata tocata (marar si patrunjel)
1 salata verde, sare.
Pentru sos :
2 oua fierte tari
200 g smantana
8-10 masline
1 lingura ulei
2 linguri vin
zeama de la 1/2 lamaie
tarhon tocat marunt.
Modul de preparare :
Legumele curatate si spalate, impreuna cu carnea de pui si putina sare, se fierb intr-un vas potrivit de mare.
Dupa ce au fiert, se scot pe o sita sa se scurga, apoi se taie cubulete si se asaza pe un platou, pe un strat de salata verde. Deasupra se toarna sosul si se presara cu verdeata tocata.Se serveste rece.
Pentru a obtine sosul, se curata maslinele de samburi, se taie marunt, se pun intr-un castronas si se freaca cu o lingura de lemn, punand uleiul cu picatura, pana se obtine o pasta.
Separat, intr-un castron, se freaca galbenusurile cu smantana, dupa care se adauga pasta de masline, vinul, tarhonul si zeama de lamaie. Se amesteca totul si se potriveste de sare. La sfarsit, se incorporeaza si albusurile tocate marunt, apoi sosul se toarna peste salata. Pofta buna!!!