Friptura de pui la cuptor

Ingrediente:

6 pulpe de pui superioare
400 grame cartofi
1 catel de usturoi
cateva masline
4 linguri sos de soia
ulei de masline
chilli
legume uscate Sanovita (in loc de Knorr sau alte minunatii de genul Vegeta
rozmarin proaspat
sare si piper
salata de rosii (rosii, ardei, ceapa, patrunjel verde)

Mod de preparare:

Intr-un vas punem carnea de pui (spalata in prealabil) si ii adaugam 2 linguri ulei de masline, sos de soia, apoi condimentam cu chilli, sare, piper si amestec de legume uscate. Presaram rozmarin proaspat. Acoperim vasul si dam la frigider pentru o ora.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert timp de 10 minute in apa cu un praf de sare.
Pregatim un vas pe care il ungem cu ulei de masline, punem cartofii (scursi de apa), maslinele, condimentam cu sare, piper si chilli. Adaugam si usturoiul fara sa-l curatam de coaja, ci doar presam bucatile cu mana cat sa spargem coaja (e un truc pe care l-am intalnit la mai multi bucatari). La final punem carnea de pui. Punem 100 ml apa si doua-trei linguri de ulei de masline.
Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Verificam din cand in cand sa nu se lipeasca de vas.
Servim cu salata de rosii. Pofta buna!!!


Leave a Reply