Ingrediente:
- o cutie de fasole alba boabe
- 2-3 rosii decojite
- 2 linguri suc de rosii/ bulion
- 1 cub Knorr Ciorba cu afumatura
- 1 litru bors
- 2 morcovi
- 2 cepe
- un postarnac
- cateva bucati de telina
- o foaie de dafin
- 150 g bacon afumat (4 felii mai groase)
- patrunjel
- leustean
- 3 linguri de ulei
Modalitate de preparare:
In oala in care vei face ciorba, pune putin ulei si caleste ceapa 2-3 minute. Adauga morcovii, postarnacul si telina si mai lasa inca cateva minute. Amesteca din cand in cand sa nu se arda. Pune putin apa (1/2 de pahar) si lasa legumele sa fiarba un pic.
Intre timp pune la fiert borsul.
Adauga in oala rosiile taiate fin si sucul de rosii sau bulionul.
Adauga si bucatile de bacon afumat taiate cubulete. Adauga si fasolea de la cutie. (Punctul doi nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute)
Fierbe borsul? Perfect. Topeste cubul de Knorr in bors si toarna-l in oala peste restul ingredientelor. Daca mai este nevoie mai pune condimente. Nu uita de foaia de dafin! Adaug-o acum.
Lasa sa fiarba pana cand da in clocot de cateva ori. La final taie fin patrunjel si/sau leustean presara deasupra, stinge ochiul de la aragaz, acopera oala pentru cateva minute si serveste!
Pana lasi ciorba sa-si revina putin, iti propun sa faci o salata din ceapa rosie taiata rondele, peste care pui cateva picaturi de otet si sare dupa plac.
Pofta Buna!!!!
Written by Dundy in
Supe / Ciorbe
Ciorba de fasole cu bacon afumat
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.