Ciorba de legume

Ingrediente

- 2 cepe
- 2 fire praz
- 2 ardei gras
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 200 gr mazare
- 4 rosii
- 1/4 telina
- 1 radacina mica de patrunjel
- 3 linguri de ulei
- patrunjel
- leustean
- sare
- piper
Ceapa si ardeiul se taie marunt. Morcovii, radacina de patrunjel si telina se dau prin razatoare iar cartofii se taie cubulete. Prazul se taie rondele si rosiile se curata de pielita si se taie bucatele.
Ceapa, ardeiul si morcovul se calesc in ulei. Se adauga 4 l de apa si telina, radacina de patrunjel si prazul. Se fierb 20 de minute la foc mic.
Se adauga orezul, mazarea, rosiile si cartofii. Se lasa pana cand cartofii si orezul sunt fierte. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjel si leustean tocat. Daca nu tii post poti adauga la sfarsit un ou batut si sa servesti cu smantana.

Iata o reteta de ciorba de legume plina de vitamine. Fie ca postesti sau pur si simplu iti e pofta de legume aceasta reteta este foarte gustoasa si hranitoare. Pofta buna

Leave a Reply