Ingrediente:
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 200 gr faina
- 5 linguri de apa
- 5 linguri de ulei
- visine( eu am pus visine la borcan cu zahar si o aspirina de asta vara)
- praf de copt
- zeama de lamaie
Mod de Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma f bine.
Punem cele 5 linguri de apa la fiert cand da in clocot punem zaharul si cand e gata siropul il adaugam peste albusurile batute spuma.
Amestecam bine bine si adaugam galbenusurile unul cate unul.
Adaugam uleiul si apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie , amestecam bine si adaugam faina in ploaie .
Ungem 2 tavi cu ulei punem hartie de copt , turnam compozitia.
Pregatim cateva visine (cam 10) le dam putin prin faina si le bagam in compozitie.
Bagam in cuptorul gata incins tavile si lasam la foc potrivit 20-25 min(depinde de cuptor) .
Acest chec se poate face cu visine, simplu sau cu cacao.
Pofta buna!!!
Written by Dundy in
Chec
Chec cu visne
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.