Ingrediente:
6 mere
1 si 1/2 ceasca zahar
1 ceasca ulei
3 cesti faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/2 ceasca nuca maruntita
1/2 ceasca stafide
1 plic zahar vanilat
1 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
zahar pentru pudrat.
Mod de preparare:
Cureti merele, le tai felii subtiri si mici si le pui sa se caleasca impreuna cu zaharul, la foc mic.
Amesteci pana se topeste zaharul, dai deoparte cratita si adaugi pe rand: o parte din faina, zaharul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, sarea, nuca si stafidele.
Amesteci bine, adaugi si restul de faina, uleiul si omogenizezi compozitia.
Ungi cu ulei o tava de chec, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o coci la foc potrivit 45-50 de minute.
Dupa ce s-a racit in tava, tai checul felii si le pudrezi cu zahar amestecat cu scortisoara.
Pofta buna !!!
Written by Dundy in
Chec
Chec cu mere
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.