Ingrediente:
250g faina
250g margarina Rama Maestro
175 g zahar
4 oua
2 linguri de cacao
2 lingurite de praf de copt
150g ciocolata de menaj
50ml smantana dulce pentru frisca
esenta de rom
1 fiola de esenta de vanilie sau 2 pac de zahar vanilat
1 lingurita scotisoara macinata
optional pentru ornat (fructe confiate, alune migdale, nuci)
Mod de preparare:
Se bate margarina cu zaharul si esenta de vanilie .
Se poate adauga 1 lingurita de scortisoara.
Se adauga pe rand ouale. Se mixeaza in continuare pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de rom si putina coaja de lamaie.
Se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si cu ciocolata rasa.
Se adauga treptat in compozitia de margarina, alternand cu smantana. Se toarna intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
Se coace la foc potrivit timp de o ora.
Se scoate si se lasa 20-30 de minute in tava, apoi se rastoarna.
Se orneaza cu ciocolata , cu nuci ,cu migdale ,dupa bunul plac sau ramane simplu.
Pofta buna!!!
Written by Dundy in
Chec
Chec cu ciocolata
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.