Ingrediente:
-500gr faina
-3oua
-250-300 gr branza
- 150g zahar
-100-150gr unt sau margarina
-1 praf de copt
-coaja rasa de la jumatate lamaie
-un praf de sare
-1/4 l de lapte
-jumate apa
-150g stafide (fara samburi)
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma, se adauga treptat zaharul si se mai freaca 5 min.Ouale se amesteca pe rand cu untul si se mai freca in jur de 10 min. Se adauga apoi sarea si coaja de lamaie.
Faina cernuta cu praful de copt se adauga cate putin,cu o lingura.De asemenea laptele se adauga numai cat este nevoie.
Se adauga totul intr-un bol,se amesteca bine.Cand aluatul este omogen,untos si cade greu,se introduc branza amestecata cu stafidele,in interiorul aluatului.Apoi se adauga usor albusurile bine batute.
Se toarna compozitia in forma pregatita din vreme (o forma mai mare sau doua mai mici).Se poate prepara si jumatate de cantite.Se coace checul la temperatura mijlocie,pana devine galben-auriu,aproximativ o ora.
Pofta buna,astept pareri!
Written by Dundy in
Chec
Chec cu branza si stafide
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.