Ardei umpluti

Ingrediente:


- 10- 14 ardei, functie de marime
- 500 g carne de porc macinata
- 500 g carne de vita macinata
- 1/2 cana orez
- 2 cepe
- 1- 2 oua
- 2 rosii, optional
- 4 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 1/2 l bulion
- 1 lingurita zahar sau dupa gust
- 8- 10 linguri smantana sau iaurt gras
- 1 legatura marar verde, tocat marunt
- 1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
- sare
- piper
- smantana pentru servit, optional



Mod de preparare:


Alegeti ardeii sa fie aproximativ de aceeasi marime, rotunzi si carnosi, spalati-i, curatati-i de seminte si cotoare si lasati-i la scurs cu gura in jos. 
Caliti in putin ulei incins 1 ceapa tocata marunt si daca aveti carne ce urmeaza sa fie macinata acasa, treceti-o prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita si racita, iar daca o aveti gata macinata, doar adaugati-o. 
Separat, opariti orezul spalat, 2- 3 min, in apa usor sarata, apoi puneti-l la scurs. 
Amestecati intr-un bol carnea cu ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de verdeata tocata, oul, sarea, piperul si umpleti ardeii fara sa indesati foarte tare. 
Asezati-i intr-o cratita cu gura in sus punand deasupra fiecaruia cate o rondea de ardei si turnati peste ei sosul obtinut din: cealalta ceapa tocata si calita, la care adaugati faina, iar cand incepe sa se ingalbeneasca turnati bulionul (eventual putina apa), zaharul si lasati pe foc sa dea cateva clocote. La sfarsit adaugati smantana, omogenizati si luati imediat deoparte. 
Turnati sosul peste ardei si dati cratita la cuptor, la foc mediu, circa 1 ora. 
Asezati peste ardei rondele de rosii (optional), presarati restul de verdeata si dati din nou la cuptor pentru cateva minute pana ce rosiile incep usor sa se rumeneasca. 
Serviti ardeii calzi cu sos si smantana deasupra (optional).


Leave a Reply