Ingrediente:
125 g unt
125 g zahar
250 g faina
1 ou
600 g piersici
pesmet
Crema: 25 g amidon
1/4 l lapte
60 g zahar
3 galbenusuri
1 ou
65 g unt
Modul de preparare:
Se lucreaza un aluat din materialele indicate. Se intinde un fund de tarta si se asaza in forma unsa cu unt. Se inconjoara fundul cu o fasie de aluat cam de 2 degete (2-3 cm). Se presara fundul cu pesmet.
Piersicile bine coapte se curata de coaja, se taie in opt si se oranduiesc frumos unele langa altele peste tarta.
Piersicile se acopera cu urmatoarea crema: se pune amidonul intr-o craticioara si se adauga, amestecand mereu, laptele; se lasa sa dea un singur clocot. Se ia de pe foc si se racoreste. Se amesteca, in compozitie cu zaharul, galbenusurile, oul intreg si untul. Se coace apoi tarta cu piersici in cuptorul bine incins.
Dupa copt se cerne deasupra zaharsi scortisoara.Pofta buna!!!
Written by Dundy in
Tarta
Tarta cu piersica
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.