Tarta cu pere

ngrediente:
4 pere
400 ml faina alba
2 lg praf de copt
250 gr zahar praf
100 gr nuca de cocos
4 oua
200 ml lapte
50 gr unt
50 ml smantana
50 gr zahar

Mod de preparare:

Tava se unge cu unt.Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii. Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos. Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia. Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia. Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade. In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat – mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic. Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o – si turnati sosul gratinat. Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta. Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.
Pofta Buna!!!

Leave a Reply