Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1/2 praf de copt
- esenta de rom
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
Crema:
- 400 gr smantana 25% grasime
- 4 linguri zahar pudra
- dulceata de visine
- esenta de vanilie
Ornare:
- cateva visine
- 2-3 linguri de nuca de cocos
Mod de preparare
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. Se adauga treptat faina, coaja de lamaie, esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic pentru 20 min. Am scos de la cuptor, am intins pe hartie de copt si am rulat cu un sucitor in interior. Am lasat asa la racit.
M-am gandit cum sa fac crema... si mi-a zis sa o folosesc la umplutura ruladei dulceata de visine dar mai voiam ceva ... si mi-am zis sa incerc, pentru ca mersese bine smantana batuta cu zahar pudra la fresh de vara cu cirese. Asa ca am mixat bine 400 gr smantana cu 5 linguri zahar pudra date prin sita de faina. Am dat la frigider cam 15 min.
Mod de servire
Am desfacut blatul rulat, l-am uns cu dulceata de visine, am acoperit cu
smantana batuta cu zahar si am rulat tot acoperit cu hartie de copt. Am
dat la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!!!
Written by Dundy in
Dulciuri/Desert
Rulada cu dulceata de visine
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.