Ingrediente:
3 oua
250 g zahar
1 lingura plina de miere
un praf de scortisoara
100 g nuca pisata
o lingurita bicarbonat dizolvat in lamaie
400-500 g faina
1 litru smantana
Mod de preparare:
Se face o coca din toate ingredientele (mai putin smantana) si se lasa la rece 24 de ore. Se imparte in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul tavii. Coca se intinde mai greu pt ca e destul de tare si contine si nuca, dar cu putina rabdare iese.
Se bate smantana si se face frisca dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar.
Intre foi se pune frisca si ...aproape gata. Aproape, pt ca se pune la rece sa se inmoie foile min. 12 ore.
E o prajitura care nu are un aspect deosebit, dar are un gust absolut extraordinar, e racoritoare. Doar ca tine mult pana la finalizare. Pofta buna!!!
Taguri:Retete culinare, retete mancaruri, retete prajituri, retete usoare, retere rapide, retete chec, retete dulciuri/desert, retete mancaruri, retete salate, retete supe/ciorbe, retete tarta, retete torturi, retete aperitive ,cum se prepara, cum se face mancare, cele mai bune retete, reteta magica, gateste rapid, salate dieta,,,,,prajitura cu mere si frisca, rulada cu dulceata se visine, salam de biscuiti, rulada cu crema de capucino, clatite cu ananas, tarta cu pere, tarta cu piersica, tarta cu struguri, tarta cu cafea, chec cu branz