Friptura de iepure

Ingrediente:

1/2 de iepure
ulei
1 lingura faina
50 g unt
1 pahar vin alb
3 cepe
patrunjel verde
2 ciuperci
sare
piper

Mod de preparare

Spalati bine carnea de iepure si stergeti-o cu un material curat.
Taiati carnea bucati in functie de preferinta si puneti-o intr-o tigaie in care ati adaugat ulei amestecat cu unt.
Rumeniti carnea apoi adaugati ceapa taiata rondele, ciuperci taiate felii si patrunjel tocat.
Dupa ce s-a ingalbenit ceapa, presarati faina pe deasupra si adaugati sare si piper dupa gust.
Subtiati cu vin alb si putina apa urmarind evolutia acesteia pentru a nu lasa apa sa se evapore.
Dupa ce carnea s-a fragezit adaugati o bucatica de unt si lasati-l sa se topeasca in sosul rezultat de friptura.

Menţiuni: se serveste calda si timpul de preparare este cam de 2 ore. Pofta buna!!!

Leave a Reply