Drob cu miel

Ingrediente:

-maruntaiele de la un miel(inima, ficat, plaman si rinichi)
-5 oua
-2 linguri cu ulei
-3 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-sare, piper
-2 felii de paine inmuiata (cu tot cu laptele)
-2 linguri pesmet
-pesmet pentru tapetat tava
-5 oua fierte Ouale se fierb, se curata si se taie cubulete.


Intr-un castron se pune pateul, cartofi dati pe razatoarea mare, ceapa patrunjelul, ouale fierte, usturoiul, pesmetul si ouale crude. Se amesteca, se potrivesc de sare si piper.

Compozitia se toarna intr-o tava nu prea mare, rotunda sau dreptunghiulara, cu foaie de copt unsa si tapetata cu faina. Deasupra se poate lasa un ou crud din cele mentionate mai sus, care se bate si se unge cu el compozitia.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic aproximativ o jumatate de ora.
Se pun la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, se scot pe un tocator de lemn, se lasa sa se racoreasca, apoi se toaca cu un cutit bine ascutit cat mai marunt posibil(eu le-a marutnti la tocatorul meu electric). Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale batute putin inainte(le-am amestecat cu tocatorul), ceapa verde, mararul si patrunjelul, toate tocate fin, sare si piper dupa gust, 2 linguri pesmet, paine cu laptele cu tot si amestecam bine pana omogenizam compozitia.

Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna compozizia in tava dreptunghiulara de chec. Se introduc oule pe lungime, 5 oua. Se pune compozitia in cuptor pentru 40 minute la foc micSe serveste cald sau ca aperitiv langa oua, sunca, legume, masline, ce doriti voiSe taie a doua zi.

Eu am lasat la frigider pana a doua zi si s-a taiat foarte bine dupa cum se vede in imagini!
Timp necesar 60 min

Leave a Reply