Tiramisu de casa

Ingrediente:

- 6 lingurite cu varf de cafea instant
- 400g de piscoturi
- 4 oua
- 7 linguri de zahar
- o esenta de rom
- 500g de smantana dulce
- 2 plicuri de praf de frisca
- cacao pt ornat


Mod de preparare:

Se face cafeaua din 2-3 cani de apa si cele sase linguri de cafea. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si cu smantana, eventual se bat cu mixerul, important e sa devina o crema consistenta. Crema se da la frigider pana cand se prepara albusurile.
Albusurile se bat spuma, in ele se adauga si cele 2 plicuri de frisca si se mai bat 5 minute cu mixerul. In cafea se pune esenta de rom si se inmoaie piscoturile, unul cate unul si se aseaza in tava, unul langa altul. Spuma de albusuri si crema de galbenuuri se amesteca si jumatate din ea se toarna peste piscoturi. Se mai pune un strat de piscoturi si la final inca un strat de crema. Se pudreaza bine cu cacao si se tine la frigider, de preferinta peste noapte.


Leave a Reply