Ingrediente
Blat :
-5 ouă
-120g zahăr
-5 linguri făină
-unt pentru uns forma
Crema :
-4 ouă
-150 g zahăr
-2 batoane de ciocolată sau 2 linguri de cacao
-200 g unt proaspat
-3 linguri de zahăr pentru glazură
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, pană se face ca o cremă. Se adaugă făina şi albuşurile bătute spumă. Se unge forma de tort cu unt, se presară făină şi se toarnă din compoziţie astfel ca pătura să nu fie mai groasă ca muchia cuţitului. Se coc pe rînd 7—8 foi, se scot din tavă cat sunt fierbinţi şi se pun pe masa de aluat.
Crema pentru tort : se bat ouăle întregi cu zahărul şi vanilia, într-o oală mică, pusă în alt vas cu apă clocotită, la foc. Se bate pînă începe să se îngroaşe. Se adaugă ciocolata muiată pe marginea maşinii cu o lingură de apă sau 2
linguri de cacao frecată cu puţin lapte. Cand crema este gata, se dă la 0 parte, amestecînd mereu pînă se răcoreşte. Se freacă spumă untul, apoi se amestecă încet cu crema după ce s-a răcit de tot. Se aşază foile unele peste altele, punand cremă între ele.
Ultima foaie se lasă de o parte, pană se glasează cu zahăr ars; se arde zahărul într-o cratiţă la foc iute. Cand zahărul este complet topit şi începe să se închidă la culoare, se toarnă pe foaia de tort şi se întinde repede cu ajutorul unui cuţit lung, înfierbîntat, pană nu se răceşte. Dacă totuşi se răceşte, se pune foaia detort o clipă în cuptor, pentru ca muindu-se zahărul, să se poată întinde bine. Cat timp se glasează, foaia de tort se ţine pe o placă unsă cu ulei, pentru ca picăturile de zahăr curse pe margini, să nu se lipească de masă.
Tot cu ajutorul cuţitului, pînă nu se răceşte zahărul complet, se înseamnă feliile de tort, apăsand bine, ca să se poată tăia tortul uşor cînd se serveşte. Foaia glasată se aşază deasupra.
Written by Dundy in
Torturi
Tort dobos
Taguri:Retete culinare, retete mancaruri, retete prajituri, retete usoare, retere rapide, retete chec, retete dulciuri/desert, retete mancaruri, retete salate, retete supe/ciorbe, retete tarta, retete torturi, retete aperitive, cum se prepara, cum se face mancare, cele mai bune retete, reteta magica, gateste rapid, salate dieta,,,,,Omleta cu spanac, drob de pui, drob cu mile, drob simplu, clatite cu ciuperci, aperitiv cu oua pane, aperitiv frantzuzesc, chiftele,spaghete cu ton, spaghete cu smantana si cascaval, branza, Chicken Nugget ,,,,,chec cu branza, chec cu caise si nuca, chec cu ciocolata, chec cu visine, chec cu mere, chec simplu, chec cu lamiae,,,,, rulada cu dulceata si visine, salam de biscuiti, rulada cu creama de capucino, clatite cu ananas, clatite cu mere ,,,,,,,,carnati de porc, friptura de curcan cu sos de gutui, friptura de iepure, friptura de vita, friptura de pui la cuptor, friptura de mile, sarmale, cartofi frantuzesti, cefa de porc marinata ,,,,,,, rulouri in sunca, ficatei in bacon ,,,,,,, turta dulce de craciun, trufe de ciocolata, bomboane de cocos, prajitura cu mere si frisca, prajitura cu vanilie, prajitura cu mere, prajitura cu visine,prajitura cu capsiuni si glazura ,,,,,,, salata de legume cu carne de pui, salata de rosi, salata de ton, salata de varza acra, salata de pui, salata de fructe, salata de vinete, salata de beof ,,,,,,,, supa de rata cu taitei, ciorba de legume, ciorba de fasole cu bacon afumat, ciorba de pui, ciorba de vacuta, ciorba de perisoare, ciorba de sfecla rosie coapta, ciorba de burta, ciorba adreneleasca de pui ,,,,,,,,, tarta cu pere, tarta cu piersica, tarta cu struguri, tarta cu cafea, tarta cu branza si affine,,,,,,,,,, tort de biscuiti, tort de budinca de vanilie si ciocolata, tort cu ciocolata si frisca, tort cu portocale, tort cu capsiuni.... porunb copt cu ciuperci, omleta cu ardei rosii si cascaval, salata de icre cu ceapa verde, placinta de mere in foaie de gris, lasagna, tiramisu, risotto, salata caesar de pui, ciorba de porumb, salata coleslaw,strong mojito,blat pentru pitzza, ciuperci unmplute cu cascaval, gogosi pufoase, spuma crema de dovleac, orgasm, b52, blue eyed blonde, bora bora cocktail, salata de pui, paste si busuioc, salata orientala de vara, chec cu miere, spaghete cu ton, cascaval, sos de visine, caise, piersica, capsuni, fragi, zmeura, mere, maces, vin rosu, zahar ars, vanilie, chec ciocolata, aluat de strudel, chec de albus, Tarta cu piept de pui si mazare, tort bezea cu fructe, chec cu fructe, tort dobos
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.