Aluat de strudel cu branza de vaci

Ingrediente:


Aluat strudel:
-350 g faina
-1 ou sau albus
-1 praf de sare
-1 lingura de ulei
-1 lingurita de otet
-apa calduta


Umplutura:
-750  g branza
-50 g margarina sau unt
-100 g zahar
- 1-2 oua
1 lingura faina
-50 g stafide
-zahar pt presarat,vanilie


Mod de preparare:


Aluat:
Se cerne pe scandura faina de buna calitate.Se face un cuib in care se pun oul batut  putin cu sarea,uleiul,otetul,si apa calduta cata se cere.Se amesteca toate acestea cu faina si se lucreaza bine de tot ,cu mana,un aluat moale,care la inceput se lipeste de mana si de scandura.Cand aluatul incepe sa se desprinda usor se pune in colt de scandura prafuit cu faina,se curata mainile,se prafuiesc din cand in cand cu faina,si se bate aluatul de scandura pana devine lucios si face basici.Apoi aluatul se strange minge,se unge cu ulei sau apa.Se acopera cu o cratita deasupra careia se ataseaza o oala cu apa fierbinte si se lasa astfel sa se odihneasca 30 minute.
Detaseaza o panza pe o masa ,mai mare,se prafuieste cu fainaAluatul se intinde usor cu sucitorul,se ataseaza la mijloc pe panza si se intinde mai departe cu amandoua mainile incet.Foaia se intinde saltand-o usor pe partea exterioara  a mainilor ,pana este stravezie subtire de tot ca o foita de tigara.Daca lucreaza  o singura persoana se pune sucitorul pe aluat ,ca sa-l tina sa nu alunece.Daca lucreaza doua persoane ,foaia se intinde repede si bine;amandoua baga mainile  prafuite cu faina sub aluatul intins  putin si incet,salta si trag usor de foaia,pana ce este destul  de subtire la mijloc.Se lasa atunci jos foaia de panza,sa atarne de pe masa  si cu degetele  se mai intinde usor de jur imprejurul mesei.Marginea ramasa mai groasa se taie jos.Foaia se lasa sa se zvante  putin.Se stropeste apoi cu unt topit ,se presara subtire si se aseaza  deasupra umplutura pregatita dupa felurile de retete.Se intorc de 2-3 degete marginile  foii,ca sa nu curga afara umplutura.Cu amandoua mainile se ridica usor in sus panza ,asa incat foaia umpluta sa se rasuceasca nu prea strans ,in forma de strudel.
Strudelul se coace ,fie rasucit in forma de melc asezat in tava rotunda  bine unsa ,fie bucati lungi cat tava  de placinta.In acest caz,capetele bucatilor  se apasa  usor  cu coada unei linguri de lemn inmuiata in faina (ca sa nu va curga umplutura).Strudelul se unge cu ou batut sau unt topit si se coace la foc bun,pana este rumen,auriu.Durata depinde de felul umpluturii/
Daca strudelul se coace rasucit ca un melc in tava rotunda,se poate turna peste el 1/2 pahar de lapte;el va fi astfel mult mai zemos ,dar timpul de coacere se mai prelungeste.In locul unui strudel mare ,se pot coace cateva mai mici,ceea ce scurteaza timpul de coacere.
Dupa copt,strudelul  se taie piezisi in bucati,se aseaza pe farfurie si se cerne deasupra,din belsug,zahar vanilat.


Umplutura:
Branza de vaci bine scursa,se trece prin sita.Margarina sau untul se freaca spuma.Se adauga treptat zaharul,oule batute putin cu furculita,faina si branza,cate putina,cu lingura.La urma,se pun stafidele,curatate si spalate.Umplutura se asterne  numai pe jumatate din foaie si se rasuceste strudelul incepand din partea umpluta.Astfel,partea din foaie care este neumpluta o infasoara pe cealalta si dupa copt se desface in foi multe,ca un foietaj.
Se aseaza in tava unsa si se unge deasupra  cu unt.Se coace cam 3/4 ore la caldura mijlocie.
Pofta buna!!!

Taguri:Retete culinare, retete mancaruri, retete prajituri, retete usoare, retere rapide, retete chec, retete dulciuri/desert, retete mancaruri, retete salate, retete supe/ciorbe, retete tarta, retete torturi, retete aperitive, cum se prepara, cum se face mancare, cele mai bune retete, reteta magica, gateste rapid, salate dieta,,,,,Omleta cu spanac, drob de pui, drob cu mile, drob simplu, clatite cu ciuperci, aperitiv cu oua pane, aperitiv frantzuzesc, chiftele,spaghete cu ton, spaghete cu smantana si cascaval, branza, Chicken Nugget ,,,,,chec cu branza, chec cu caise si nuca, chec cu ciocolata, chec cu visine, chec cu mere, chec simplu, chec cu lamiae,,,,, rulada cu dulceata si visine, salam de biscuiti, rulada cu creama de capucino, clatite cu ananas, clatite cu mere ,,,,,,,,carnati de porc, friptura de curcan cu sos de gutui, friptura de iepure, friptura de vita, friptura de pui la cuptor, friptura de mile, sarmale, cartofi frantuzesti, cefa de porc marinata ,,,,,,, rulouri in sunca, ficatei in bacon ,,,,,,, turta dulce de craciun, trufe de ciocolata, bomboane de cocos, prajitura cu mere si frisca, prajitura cu vanilie, prajitura cu mere, prajitura cu visine,prajitura cu capsiuni si glazura ,,,,,,, salata de legume cu carne de pui, salata de rosi, salata de ton, salata de varza acra, salata de pui, salata de fructe, salata de vinete, salata de beof ,,,,,,,, supa de rata cu taitei, ciorba de legume, ciorba de fasole cu bacon afumat, ciorba de pui, ciorba de vacuta, ciorba de perisoare, ciorba de sfecla rosie coapta, ciorba de burta, ciorba adreneleasca de pui  ,,,,,,,,,  tarta cu pere, tarta cu piersica, tarta cu struguri, tarta cu cafea, tarta cu branza si affine,,,,,,,,,, tort de biscuiti, tort de budinca de vanilie si ciocolata, tort cu ciocolata si frisca, tort cu portocale, tort cu capsiuni.... porunb copt cu ciuperci, omleta cu ardei rosii si cascaval, salata de icre cu ceapa verde, placinta de mere in foaie de gris, lasagna, tiramisu, risotto, salata caesar de pui, ciorba de porumb, salata  coleslaw,strong mojito,blat pentru pitzza, ciuperci unmplute cu cascaval, gogosi pufoase, spuma crema de dovleac, orgasm, b52, blue eyed blonde, bora bora cocktail, salata de pui, paste si busuioc, salata orientala de vara, chec cu miere, spaghete cu ton, cascaval, sos de visine, caise, piersica, capsuni, fragi, zmeura, mere, maces, vin rosu, zahar ars, vanilie, chec ciocolata, aluat de strudel, chec de albus 

One Response so far.

  1. Unknown says:

    Felicitari! Este procedeul pe care-l folosesc si eu la placinta dobrogeana!

Leave a Reply