- Ingrediente:
-3 cutii roşii
-1 cutie concentrat de roşii
-1 dovlecel
-1 vinete
-2 cepe medii
-3 căţei usturoi
-2 ardei
-500 g carne tocată
-500g caşcaval
-250 g caşcaval
-foi de lasagna
Sos cu caşcaval:
2 linguri unt
4 linguri făină
2 pahare lapte
Condimente:-linguriţă nucşoară măcinată, busuioc, oregano, piper, sare, puţin praf de ardei
În plus: - -untură pentru uns tava
- MOD DE PREPARARE:
- Foile de lasagna se fierb 5 min în apă puţin sărată până când se înmoaie puţin. Se pun pe farfurii separat ca să nu se lipească.
- Într-o oală se pun roşiile tăiate, se amestecă cu vinetele, dovlecelul şi ardeii, anterior tăiaţi cubuleţe. Se fierb înăbuşit la foc mic. În acelaşi timp cepele se toacă cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper, apoi se prăjesc.
- La sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit, se prăjeşte puţin şi apoi totul se adaugă la sos.
- Carnea se pune într-o oală şi se adaugă ceapa. Se fierbe la foc mic aprox. 8-12 min. Când carnea este prăjită, se adaugă concentratul de roşii şi se prăjeşte puţin.
- Adăugăm sosul peste carne. Condimentăm după gust. Punem deoparte.
- În acelaşi timp pregătim sosul cu caşcaval.
- Într-o oală topim untul şi adăugăm făină. Prăjim toate aceste ingrediente până când făina începe să capete culoarea albă, apoi, foarte încet, amestecând tot timpul, adăugăm laptele până când obţinem consistenţa ca smântână. Apoi se adaugă caşcavalul şi se fierbe până când se topeşte.
- Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.
- Luăm o tavă dreptunghiulară cu pereţii mai înalţi, o ungem. Aranjăm un strat de foi de lasagna, un strat de umplutură de carne, presarăm cu caşcavalul şi repetăm toate aceste acţiuni până când ni se termină ingredientele.
- Pe deasupra presarăm cu caşcavalul rămas şi busuiocul.
- Se dă la cuptor cam 30 min la temperatura de 190C.
- Taguri:Retete culinare, retete mancaruri, retete prajituri, retete usoare, retere rapide, retete chec, retete dulciuri/desert, retete mancaruri, retete salate, retete supe/ciorbe, retete tarta, retete torturi, retete aperitive, cum se prepara, cum se face mancare, cele mai bune retete, reteta magica, gateste rapid, salate dieta,,,,,Omleta cu spanac, drob de pui, drob cu mile, drob simplu, clatite cu ciuperci, aperitiv cu oua pane, aperitiv frantzuzesc, chiftele,spaghete cu ton, spaghete cu smantana si cascaval, branza, Chicken Nugget ,,,,,chec cu branza, chec cu caise si nuca, chec cu ciocolata, chec cu visine, chec cu mere, chec simplu, chec cu lamiae,,,,, rulada cu dulceata si visine, salam de biscuiti, rulada cu creama de capucino, clatite cu ananas, clatite cu mere ,,,,,,,,carnati de porc, friptura de curcan cu sos de gutui, friptura de iepure, friptura de vita, friptura de pui la cuptor, friptura de mile, sarmale, cartofi frantuzesti, cefa de porc marinata ,,,,,,, rulouri in sunca, ficatei in bacon ,,,,,,, turta dulce de craciun, trufe de ciocolata, bomboane de cocos, prajitura cu mere si frisca, prajitura cu vanilie, prajitura cu mere, prajitura cu visine,prajitura cu capsiuni si glazura ,,,,,,, salata de legume cu carne de pui, salata de rosi, salata de ton, salata de varza acra, salata de pui, salata de fructe, salata de vinete, salata de beof ,,,,,,,, supa de rata cu taitei, ciorba de legume, ciorba de fasole cu bacon afumat, ciorba de pui, ciorba de vacuta, ciorba de perisoare, ciorba de sfecla rosie coapta, ciorba de burta, ciorba adreneleasca de pui ,,,,,,,,, tarta cu pere, tarta cu piersica, tarta cu struguri, tarta cu cafea, tarta cu branza si affine,,,,,,,,,, tort de biscuiti, tort de budinca de vanilie si ciocolata, tort cu ciocolata si frisca, tort cu portocale, tort cu capsiuni.... porunb copt cu ciuperci, omleta cu ardei rosii si cascaval, salata de icre cu ceapa verde, placinta de mere in foaie de gris, lasagna, tiramisu, risotto, salata caesar de pui, ciorba de porumb, salata coleslaw,strong mojito,blat pentru pitzza, ciuperci unmplute cu cascaval, gogosi pufoase, spuma crema de dovleac, orgasm, b52, blue eyed blonde, bora bora cocktail, salata de pui, paste si busuioc, salata orientala de vara, chec cu miere, spaghete cu ton, cascaval, sos de visine, caise, piersica, capsuni, fragi, zmeura, mere, maces, vin rosu, zahar ars, vanilie