Ingrediente:
- 150 gr de biscuiti graham
- 80 gr de unt
- o cana de afine (200 gr)
- o cana de iaurt (cana de 250 ml)
- 250 gr de mascarpone
- un plic de gelatina
- o esenta de vanilie
- 50 gr de zahar pudra vanilat
Ostilitatile au decurs rapid: am maruntit biscuitii graham cu ajutorul robotului de bucatarie, apoi am topit untul, le-am amestecat si am pus compozitia intr-o forma de tort, cu peretii detasabili. Cu degetele sau cu o spatula (recomand calduros degetele) apasam compozitia si o nivelam pe fundul tavii. O dam la rece pana cand preparam crema.
Crema e jenant de simplu de preparat: mixam mascarpone (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pudra, pana cand obtinem o crema pufoasa. Incorporam apoi iaurtul, esenta de vanilie si gelatina topita. Despre gelatina am tot vorbit: dizolvam continutul plicului de gelatina in 2-3 linguri de apa rece, o lasam 5 minute sa se umfle, apoi o mutam intr-o cana de metal si o incalzim pe foc, pana se topeste, fara a fierbe (puteti vedea cum se prepara gelatina in reteta video de la tarta cu branza si capsuni). Crema astfel obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti. Presaram deasupra afinele si dam la rece 2 ore.
A iesit... de vis! Nu pentru ca am facut-o eu, ci pentru ca tarta asta e perfecta pentru vara: dulce, dar nu prea, racoroasa si usoara, un desert numai bun dupa o salata light. Sa o incercati, nu o sa va para rau! Aaaa, am decis ca data viitoare sa dublez cantitatea de crema, ca sa fie un tort si nu o tarta, pentru ca a avut un succes nebun.