Clasicele clatite le-am mancat cu totii, asa ca am zis ca e cazul sa incerc ceva nou. Pentru aluatul de clatite am folosit asa:
- 400ml lapte
- 250g faina
- o jumatate de pahar de apa minerala
- o lingura buna de coaja de lamaie
- un plic de zahar vanilat
- 2 linguri de zahar pudra
- un plic de praf de copt
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o maia lichida (nu exagerat de lichida). Merele, doua la numar, le-am taiat felii si le-am presarat bine cu scortisoara.
In tigaia de teflon se pune un strop de ulei (la propriu un singur strop, pt ca daca e foarte bine incinsa e de ajuns) si se toarna un polonic de aluat si se intinde bine prin rotirea tavii. Aceste clatite se fac mai groase decat cele obisnuite, in ideea ca ele trebuie sa prinda scoarta pe partea din tigaie, dar sa ramana inca moi in partea de sus, pentru a se lipi umplutura si clatita. Se aseaza feliutele de mere in centru clatitei, apoi se pliaza clatita la jumatate si se lipeste bine, de aceea spuneam ca e important ca in partea de sus sa fie inca necoapta. Clatita umpluta se coace bine pe ambele parti.
Avand in vedere ca au avut mare succes am mai facut o tura, pe care insa le-am umplut cu banane pt ca nu mai aveam mere. Au fost la fel de bune :D
Written by Dundy in
Dulciuri/Desert
Clatite cu mere
Categorii
- Aperitive (8)
- Bauturi (6)
- Chec (14)
- Cozonac (5)
- Dulciuri/Desert (18)
- Mancaruri (15)
- Mancaruri rapide (16)
- Prajituri (14)
- Salata (13)
- Sosuri (7)
- Supe / Ciorbe (13)
- Tarta (7)
- Torturi (9)
Un blog culinar simplu dar rafinat.
Un produs Blogger.