Ciorba de sfecla rosie coapta

Ingriediente



4 sfecle mai micute
1 ou
1 ceapa
2 cartofi
1 morcov
1 telina mica
1 pastarnac
1 legatura de frunze de telina
2 rondele de fidea
1 l bors
delikat de legume
ulei.

Pregatesti asa:
Sfeclele se pun in cuptorul incins sa se coaca.
Intre timp se curata si se spala bine legumele.
Se toaca sau se rad dupa preferinta, se calesc in ulei , se acopera cu apa si se pun la fiert.
Cand sfeclele sunt coapte, se curata si se taie cubulete sau se rad (depinde cum am pregatit si celelalte legume) si se pun in oala peste restul de legume.
Se pun si fideaua si borsul fierbinte si se potriveste gustul cu delikatul de legume.
Cand e aproape gata se bate oul ca pentru omleta si se toarna in fir subtire in ciorba amestecand energic la suprafata cu o furculita (ca sa se formeze zdrentele de ou).
Cand am dat oala deoparte de pe foc, punem legatura de frunze de telina tocate marunt.
Pofta buna!

Leave a Reply