Carnati de porc

Ingrediente:

1 kg carne de porc
500 g grăsime
200 g carne de vită
usturoi
piper
un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi
sare


Mod de preparare:

Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi grăsimea se trec prin maşina de tocat carne, folo­sind sita mijlocie.

Pasta rezultată se amestecă cu sare, piper, mirodenii pentru cârnaţi şi mujdei. După ce s-a frământat bine, compoziţia omogenizată se introduce în intestine (bine curăţate şi spălate), cu şpriţul sau cu ajutorul tubului pentru cârnaţi mon­tat la maşina de tocat.

Intestinele se umplu încet şi nu prea înde­sat, ca să nu se spargă. Se ţin câteva ore la frigider. Cârnaţii se servesc proaspeţi, prăjiţi în untură, dar se pot de asemenea zvânta şi afuma.

Poftă buna!!!

Leave a Reply